SKANDAL ZA SKANDALOM U HRVATSKOJ Posle sramne krađe Nikole Tesle, ukrali i ovo!
Printscreen

Premijer Andrej Plenković objavio je sramnu odluku da će se na kovanicama nalaziti Nikola Tesla, geografska karta Republike Hrvatske, životinja kuna i pismo glagoljica, dok će šahovnica biti zajednička podloga.

Nedugo nakon objave, pojavila su se negodovanja oko odabranog motiva kune i fotografije životinje jednog fotografa.

Autor najuspešnijeg dizajna za naličje evrokovanice od jednog evra je Stjepan Pranjković koji je na Akademiji primenjenih umetnosti u Rijeci, smer primenjena umetnost, modul slikarstvo, stekao 2020. godine titulu magistra primenjenih umetnosti.

Za pobednički dizajn osvojio je 70.000 kuna (9.200 evra), a po 35 hiljada (oko 4.500 evra) dobio je za dizajn geografske karte RH i glagoljice jer su oni izabrani kao drugi najbolji u tim kategorijama, prenosi.

Dakle, ukupno je za tri dizajna dobio 140.000 kuna (oko 18.500 evra). Motiv njegovog dizajna kune na evru poveo se na društvenim mrežama koji su je upoređivali sa fotografijom sa interneta koja među prvima osvane kada se na engleskom jeziku pretražuje životinja prikazana s bočne strane.

Mnogi, naime, ističu koliko je dizan sličan pomenutoj fotografiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran Knezevic

05.02.2022 16:48

Cast je da na hrvatskoj kovanici evra bude jedan veliki Srbin, koji je, da se ne lazemo, u najvecem delu hrvatskog pucanstva, i to u pricentu od barem 90%, obican cetnik, kao i svi Srbi, uostalom. Srbe ne nervira pokusaj da se Hrvatska okiti i predstavi u nekom drugacijem svetlu pomocu jednog Srbina. Postoji jedna srpska izreka koja kaze da, "Za dobru svinju nema losih pomija". Prema tome moramo shvatiti njihov oportunizam, koji ih tera da uzmu nesto i od onih koje najvise mrze. Nama je cudno, i nelogicno, zasto su tokom rata pobili stotinak clanova familije Tesla, zasto su rusili njegov spomenik, Pravoslavnu crkvu u kojn je svestenik bio njegov otac i u kojoj je Nikola krsten, zasto su spalili njegovu kucu u Smiljanu?! Cudi nas i to sto su to sve isto ponovili i tokom 90. u Hrvatskoj?! Siguran sam da bi i Nikola Tesla, da se zadesio u Hrvatskoj 1941 godine zavrsio u nekoj od bezbrojnih jama.