DETALJI NAPADA NA RUSKU AMBASADU Policija gledala kako kamion probija kapiju (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Očevici su opisali da je muškarac vozio kamion unazad i udario u kapiju ambasade oko 13:30, preneo je sajt irskog javnog servisa "RTE".

Potom je izašao iz kamiona i delio fotografije na kojima su navodno bile žrtve rata u Ukrajini. Policija ga je uhapsila, a istraga je u toku.

Ruska ambasada je osudila "kriminalni čin ludila usmeren protiv diplomatske misije".

 

 

Ruska ambasada navodi da se incident dogodio u prisustvu policajaca, koji su stajali mirno, kao i da je vandalski čin "jasno i očigledno kršenje člana 22 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine".

"Ambasada je u kontaktu sa irskim Ministarstvom spoljnih poslova i traži od irskih vlasti da preduzmu stroge mere kako bi osigurale bezbednost zaposlenih u ambasadi i članova njihovih porodica. Incident je razlog za veliku zabrinutost. Smatramo da nijedan razuman čovek ne bi mogao da podrži takav budalasti i varvarski čin", dodala je portparolka Ministarstva.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Sax

08.03.2022 00:52

Gde su svi ti borci za "pravdu" bili za vreme invazije NATO-a na islamske zemlje u proteklih 20 godina!? Kako se to od jednom u ljudima probudila svest, a posle ovog sledi nova invazija zapada, dugo njihov vojnik nije prineo zrtvu svojim bogovima