SPREČENA OTMICA MINISTRA ZDRAVLJA NEMAČKE Uhapšeni imali pakleni plan protiv cele zemlje
EPA FILIP SINGER

Nemci se sumnjiče i da su uništili elektroenergetsku infrastrukturu kako bi zemlja ostala bez struje.

Veruje se da su se dvojica glavnih osumnjičenih dogovorili sa drugima da napadnu saveznog ministra zdravlja, rekao je portparol tužilaštva Koblenca u četvrtak, potvrđujući izveštaj nemačke televizije ARD.

Osumnjičeni koji su uhapšeni ove nedelje povezani su sa grupama koje protestuju protiv ograničenja pandemije i ekstremno desničarskim pokretom Rajhsburger, koji negira postojanje moderne nemačke države, saopštilo je tužilaštvo.

Planirana otmica Lauterbacha je poslednji u nizu incidenata koji ilustruju bes nekih Nemaca zbog ograničenja nametnutih nevakcinisanim protiv korona virusa i predloga da vakcinacija bude obavezna za sve.

Nemačka policija je u decembru osujetila plan aktivista protiv vakcinacije da ubiju saksonskog premijera.

Zaharova: Zapad bi da oblikuje Balkan prema svojim šablonima! - Alo.rs

Osumnjičeni u ovom slučaju komunicirali su u čet grupi Vereinte Patriote (Ujedinjene patriote) i nameravali su da izazovu uslove kao u građanskom ratu i na kraju sruše demokratski sistem u Nemačkoj, navodi tužilaštvo.

Vlasti su u sredu pretresle 20 nekretnina u nekoliko nemačkih država i zaplenile oružje, gotovinu u evrima i stranoj valuti, zlatne poluge i srebrne novčiće. 

Pronađeni su i falsifikovani sertifikati o vakcinaciji i kovid testovi.

Tužioci su zatražili od sudije da izda naloge za hapšenje četvorice pritvorenih osumnjičenih, dok je peti još u bekstvu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading