PALA RAZMENA ZAROBLJENIKA: Amerikanac za ruskog pilota (FOTO)
Foto: Printscreen

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je Amerikanac osuđen za napad na policajca razmenjen za ruskog pilota Jarošenka.

Rusija je zamenila američkog državljanina Trevora Rida, koji je u toj zemlji služio zatvorsku kaznu, za ruskog pilota Konstantina Jarošenka, koji je služio dugotrajnu kaznu u SAD, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kao rezultat dugotrajnog pregovaračkog procesa, 27. aprila 2022. godine, američki državljanin Trevor Roudi Rid, ranije osuđen u Ruskoj Federaciji, razmenjen je za ruskog državljanina Konstantina Jarošenka, kojeg je američki sud 2010. godine osudio na 20 godina zatvora, stoji u saopštenju.

Jarošenko je uhapšen u Liberiji 2010. godine pod optužbom da je pripremao transport velike pošiljke kokaina i potom deportovan u Sjedinjene Države.

U septembru 2011. američki sud osudio je Rusa na 20 godina zatvora. Rid je osuđen 2020. godine i osuđen na 9 godina zatvora. Amerikanac je proglašen krivim za upotrebu nasilja protiv vladinih zvaničnika.

Bivši student i američki marinac Trevor Rid priveden je u Moskvi 16. avgusta 2019. Meštani su pozvali policiju zbog sukoba između studentkinje i dve žene.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading