NEMAČKU ĆE PROGUTATI MRAK Nemci najavljuju moguće restrikcije struje
EPA

Šef nemačke savezne kancelarije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) Ralf Tisler očekuje da će Nemačka tokom zime doživeti kratkotrajne nestanke struje.

"Postoje razlozi da se veruje da će tokom zime doći do nestanka struje. Pod tim mislim na regionalni i privremeni nestanak struje", rekao je Tisler listu Velt am zontag.

Prema njegovim rečima, to će biti posledica ne samo nestašice električne energije, već i „ciljanog periodičnog isključivanja mreža od strane operatera” kako bi se sprečilo ugrožavanje opšteg snabdevanja energijom. Tisler je naglasio da se očekuju kratkoročni, a ne "dugi i veliki" nestanci struje.

Odgovarajući na pitanje o mogućim kriznim situacijama, Tisler je naveo da u tom slučaju u kući drži „pre svega vodu, nekoliko kutija i konzerve“.
Budite spremni za moguće krize, nemojte misliti da će sve uvek biti lako dostupno“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, poslednjih nekoliko godina pokazalo je da je potrebno biti spreman za neočekivane kritične situacije. U narednim godinama Tisler očekuje prirodne katastrofe izazvane klimatskim promenama. Takođe verujem da Nemačka treba da razvije civilnu odbranu“, rekao je Tisler.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao pritisak sankcija na Rusiju, što je dovelo do poskupljenja struje, goriva i hrane u Evropi i SAD.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading