INTEGRACIJA RUSIJE I BELORUSIJE Putin stigao u Minsk! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako prenose RIA Novosti, belorusko-ruska integracija u širokom formatu biće prva tema o kojoj će razgovarati, uz učešće članova vlada dveju zemalja, šefova ministarstava i resora.

Predsednici će potom nastaviti razgovor na privatnom sastanku "u četiri oka", nakon čega se očekuje da će dati izjave i odgovarati na pitanja novinara.

Rat u Ukrajini, 299. dan - Alo.rs

Putin i Lukašenko bi trebalo da razgovaraju i o širokom spektru bilateralnih odnosa, a ovo je prva poseta ruskog predsednika susednoj Belorusiji posle tri godine.

Razgovaraće se i o regionalnim i međunarodnim problemima, a prioritetna pažnja biće posvećena bezbednosnim pitanjima i zajedničkim merama za odgovor na nove izazove, saradnju u oblasti odbrane i vojne industrije i donošenju odluka vezanih za stabilnost finansijskih sistema, prenose RIA Novosti.

 

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Putin tokom posete Minsku neće razgovarati o pitanju učešća Belorusije u "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini, prenosi TAS.

 

 

- Takve spekulacije treba tretirati kao potpuno glupe, neosnovane izmišljotine - rekao je Peskov.

Dodao je da Putin i Lukašenko planiraju da razgovaraju o novim ciljevima i zadacima za savezničke snage u trenutnoj situaciji. Ove ciljeve stalno postavljaju glavnokomandujući i komanda armije, rekao je Peskov.

Prvi sastanak Lavrova i Alejnika

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je danas u Minsk, gde ga je dočekao beloruski ministar spoljnih poslova Sergej Alejnik, navodi se u poruci na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ovo je prvi susret Lavrova i Alejnika, koji je 13. decembra imenovan za šefa beloruskog ministarstva spoljnih poslova nakon smrti Vladimira Makeja, a 14. decembra Lavrov i Alejnik su imali prvi telefonski razgovor, prenosi TAS.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading