TEKTOSKA PROMENA! Lavrov najavio kraj globalizaijce!
Alo

Značajno smanjenje sposobnosti zapadnih zemalja da "upravljaju" svetskom ekonomijom primetiće se u bliskoj budućnosti, jer će morati da pregovaraju, bez obzira na njihovu želju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov na sastanku sa predstavnicima ruskih medija.

"U bliskoj budućnosti primetićemo opadanje sposobnosti Zapada da upravlja svetskom ekonomijom kako želi. Hteli ili ne, moraće da pregovaraju", poručio je ruski šef diplomatije.

Po njegovom više puta ponovljenom stavu, Rusija neće trčati za Zapadom, zbog čega su prekinuli skoro sve odnose.

"Imamo sa kim da razvijamo saradnju u privredi, u socijalnoj sferi, u kulturnoj sferi, u sportu.  Fokusiraćemo se na one koji nas nisu izneverili, sa kojima smo ponekad veoma teško postizali kompromis, ali kada je postignut dogovor, niko nikoga nije prevario. Sa Zapadom je sve upravo suprotno", poručio je ruski diplomata.

Dodao je da su SAD uvek nalazile "pretnje nacionalnoj bezbednosti" daleko od svog praga – bilo da se radi o Jugoslaviji, Libiji, Iraku, Siriji ili Avganistanu.

"Tim zemljama su doneli samo uništenje i bedu. Pobegli su, ostavljajući Avganistan u ruševinama, a teroristička i narko-pretnja je ostala. Svi znaju da su američki vojnici zajedno sa narko-bosovima bili angažovani u trgovini drogom u Evropu iz Avganistana", rekao je Lavrov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading