RUSI STRAHUJU DA SE SPREMA NAPADA NA MOSKVU!? Osvanuli snimci koji unose zabrinutost (VIDEO)
YouTube/ Printscreen

Rusko Ministarstvo odbrane počelo je sredinom januara 2023. godine da postavlja PVO sisteme u prestonici, a sada je navodno još pet naselja u Moskvi dobilo PVO sisteme.

Većina se nalazi na oko 10 do 15 kilometara od Kremlja. Zvanično nije potvrđeno, ali Rusija navodno postavlja PVO sisteme u Moskvi zbog straha od eventualnog napada Ukrajine ili NATO snaga. Ovu tezu plasirali su analitičari koji podsećaju na činjenicu da je u nedelju 12. marta američki strateški bombarder B-52H leteo blizu ruske granice, na svega 200 kilometara od Sankt Peterburga. Takav let američka avijacija nije izvela još od vremena Hladnog rata!

Većina PVO sistema postavljena je na severu i severoistoku Moskve u ograđenim područjima na ledinama oko stambenih zgrada. PVO sistemi smešteni su i na eksperimentalnim poljima Akademije Timirjazev i u parku-rezervatu „Losinji Ostrov“ u okrugu Bogorodskoe. Tamo je postavljen divizion raketnog sistema zemlja-vazduh S-400, prenosi jedan beogradski medij.

Treća lokacija ruske PVO postavljena je i na deponiji Salarevo. Na istoku grada u Izmajlovskom parku i na jugoistoku u okrugu Pečatniki.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading