KRVAVI OBRAČUN U MARSEJU! Tri osobe poginule
YOUTUBE/SCREENSHOT/ FRANCE 24 ENGLISH

 

Tri odvojene pucnjave pojačale su bojazni od osvetničkog nasilja i odmazdi među rivalnim bandama i rastućeg nasilja nakon niza smrotnosnih obračuna u poslednjih mesec dana.

Najmanje tri osobe su poginule, a još osam je ranjeno tokom nasilja i sukoba bandi u francuskom lučkom gradu Marseju, saopštila je danas policija.

Šef regionalne policije Frederika Kamileri rekla je  da je rat za teritorije bandi koncentrisan na zloglasni severni deo grada, na kvart Paternel.

- Ovaj kraj je povezan sa praktično svim ubistvima u posljednjih nekoliko meseci u Marseju i sa zaraćenim stranama koje se bore oko mesta za prodaju droge i koje su ušle u ciklus osveta, vendete - izjavila je ona.

Kamilerijeva je istakla da je većina žrtava "veoma nisko" u mrežama koje kontrolišu narko-bande.

Marsej je značajna luka ili evropski ulaz za drogu kao što su kokain i marihuana.

Dva muškarca starosti oko 20 godina poginula su noćas u sukobima bandi u naselju Kastelas u severnom delu grada.

Policija je na mestu obračuna pronašla 50 čaura.

Lokalna policija saopštila je da je jedan šesnaestogodišnji dečak poginuo severno od istorijskog centralnog dela grada u zloglasnom kvartu La Žolijet, dok se lekari bore za život jedne osobe koja je bila sa njim. Teško je ranjen još jedan četrnaestogodišnji dečak.

Najmanje 32 ljudi ubijeno u nasilju i sukobima bandi u Marseju tokom prošle godine, što je najveći broj od 2016. godine, dok je od početka ove godine ubijeno 13 ljudi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading