NAJVEĆI TURSKI RATNI BROD OD DANAS NA RASPOLAGANJU MORNARICI Imaće 1.223 člana posade, a biće opremljen s ovim sistemima
Foto: EPA/EPA

Ovaj brod biće ujedno prvi ratni brod na koji će moći sleteti bespilotne letelice.

TCG Anadolu ima kapacitet za prebacivanje snaga veličine najmanje jednog bataljona prema Egejskom, Mediteranskom i Crnom moru bez potrebe za podrškom matične baze.

Brod će između ostalog imati sistem naoružanja, sistem elektronskog ratovanja, infracrveni sistem za pretragu i praćenje, laserski sistem upozorenja, te sistem odbrane od torpeda. Svi sistemi razvijeni su kroz domaću proizvodnju.

Pored bespilotnih letelica "bajraktar", turski zvaničnici su saopštili kako je u toku testiranje sletanja i poletanja bespilotne letelice "kizilelma", ali i jakih jurišnih avioni Hurjet koje je razvila kompanija Turkish Aerospace Industries.

Kada je reč o veličini ratnog broda, mediji izveštavaju kako je brod dug 231 metar i širok 32 metra.

- Ratni brod može nositi 94 vozila, uključujući 13 tenkova, 27 oklopnih amfibijskih jurišnih vozila, šest oklopnih transportera i 15 prikolica. Ukupno će imati 1.223 člana posade, na brodu će se nalaziti i opremljena bolnička ustanova sa dve operacione sale - pojašnjavaju turski mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading