SUNAK REŠIO SVE DILEME Evo kako je definisao žene sa penisom
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDA KALNINA

Nijedna osoba sa penisom ne može se smatrati ženom, rekao je premijer Britanije Riši Sunak podvlačeći da je "biološki pol" od fundamentalnog značaja kada se sastavljaju britanski zakoni o jednakosti.

U intervjuu za veb stranicu "Kuća konzervativaca" Sunak je naveo da, iako vlada treba da ima "saosećajnost, razumevanje i toleranciju prema onima koji razmišljaju o svom polu", to ne sme biti razlog za mešanje u prava bioloških žena.

 

 

Nagovestio je i da će vlada verovatno nastaviti sa potezima za izmenu Zakona o ravnopravnosti koji bi uveo eksplicitnu zakonsku zaštitu za biološke žene u prostorijama kao što su svlačionice i bolnička odeljenja.

"Biološki pol je od vitalnog značaja u ovim pitanjima. Ne možemo to zaboraviti. I zato moramo da budemo sigurni, posebno kada su u pitanju zdravlje žena, ženski sport i odvojene prostorije. Moramo to da zaštitimo", rekao je on.

"Tajms" međutim tumači da su njegovi komentari "namerno osmišljeni" da povuku liniju podele sa liderom laburista Kirom Stramerom koji je ranije ovog meseca rekao da 99,9 odsto žena "naravno nema penis", ali da je "veoma malom broju ljudi koji se identifikuju sa suprotnim polom potreban pravni okvir za svoju tranziciju".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading