UŽAS U HRVATSKOM SABORU! Poslanik Mosta divljao za govornicom, odzvanjao ustaški poklič!
Foto: Printscreen/Printscreen

Bulj je poslanicima stranaka u vlasti zamerio usvajanje predloženih izmena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira po skraćenom postupku koje, između ostalog, predviđaju drastično povećane kazni, od 700 do 4.000 evra, za isticanje fašističkih simbola, klicanja ustaškog pozdrava i širenje lažnih informacija.

Prije toga, Bulj je dobio nekoliko opomena prigovarajući na proceduri donošenja zakonskih izmena čiji je cilj, kako tvrdi, uvođenje verbalnog delikta kako bi se omogućilo kažnjavanje HOS-ovaca i njihovog pozdrava "za dom spremni", za šta ga je Jandroković kaznio sa dve opomene.

Bulj tu nije stao, nego je tražio u ime kluba Mosta pauzu od deset minuta, pa je ponovio sve zajedno, tvrdeći da je ustaški pozdrav legitiman među veteranima i pozvao poslanike HDZ da ne glasaju za ovaj zakonski predlog.

Bulj tvrdi da se ovim zakonskim predlogom uvode drakonske kazne i ukida sloboda govora, pa je u celu priču umešao lažne vesti, virus korona i sukob u Ukrajini da bi govor završio usklikom "za dom spremni" i mirno seo na svoje mjesto.

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je da je uzvikivanje ustaškog zločinačkog pozdrava za vreme rasprave u Saboru, kao što je učinio Bulj, teška uvreda, kao i poziv na mržnju i nasilje.

Jandroković je konstatovao da je ponašanje Bulja neprihvatljivo i da je zabranjeno propagirati ustaške simbole i poruke, a da ih je Bulj dvosmisleno koristio, što se može različito tumačiti.

U ponovljenom javljanju Bulj je rekao da je on govorio isključivo o "domovinskom ratu", kao i da su i stranci ginuli pod HOS-ovim znakom i pozdravom.

- Ja sam bio na pravoj strani dok je bio "domovinski rat", a ti nisi bio gde je trebalo da budeš i nećeš mi soliti pamet svaki put - rekao je Bulj Jandrokoviću, koji mu je dao i poslednju, četvrtu opomenu, što znači izbacivanje iz sale.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading