BIZARAN SNIMAK BAJDENA Džo objavio da se ponovo kandiduje, pa slagao u prvom videu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Džozef Bajden u video-snimku na Tviteru izjavio je da je njegov posao da brani američku demokratiju. Video-snimak počinje slikama od 6. januara, 2021. godine kada je napadnut Kapitol SAD.

"Kada sam se kandidovao za predsednika pre četiri godine, rekao sam da smo u borbi za dušu Amerike i ta borba još traje", naveo je Bajden.

 

 

Istakao je i da je to jedan od razloga zašto će se kandidatovati na predsedničkim izborima 2024. godine, kao i da "nije trenutka da se stoji po strani". "Hajde da završimo ovaj posao. Znam da možemo", poručio je 80-godišnji demokrata.  

Ankete pokazuju da su glasači zabrinuti u vezi sa njegovom sposobnošću da ispuni još jedan mandat ukoliko pobedi na izborima 2024. godine.

Oko tri četvrtine Amerikanaca, uključujući više od polovine demokrata i ogromnu većinu republikanaca, smatra da je Bajden prestar za svoju funkciju, prema najnovijoj anketi Rojtersa i Ipsosa. 

Lekar Bele kuće, međutim, pošto je pregledao aktuelnog predsednika SAD, u izveštaju je naveo da je "i dalje sposoban za dužnost i u potpunosti sposoban da obavlja sve svoje odgovornosti bez ikakvih odricanja ili prilagođavanja".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading