MEDICINSKA SESTRA IZ PAKLA Isključila pacijentu monitor kako bi pričala sa porodicom
Foto: Alo/shutterstock

Džeraldin Lumbo Dizon radila je noćnu smenu 29. jula 2021. godine u bolnici Nepean u Kingsvudu, u Sidneju kad je isključila zvuk na monitoru. 

Medicinska sestra je takođe propustila da upozori lekare na nepravilan srčani ritam pacijenta nekoliko trenutaka pre incidenta, kako je utvrdio građanski i administrativni žalbeni sud Novog Južnog Velsa. Pacijent je imao bubrežnu i srčanu insuficijenciju dok je ona telefonirala, a utvrđeno je i da nije uspela da mu obezbedi lečenje.

Na suđenju je Dizon proglašena krivom za nedolično profesionalno ponašanje i nedovoljno profesionalno ponašanje. Nakon što je završila smenu, lekari su bili zbunjeni pacijentovim pogoršanim stanjem jer nije uspela ponovo da uključi monitor.

U svojoj završnoj odluci, sud je presudio: "U 7:07 ujutro 30. jula 2021. godine srčani monitor je pokazao da pacijent ima bradikardiju (sporo otkucaje srca). Nega i medicinsko osoblje nisu mogli da čuju alarm jer su zvučnici telemetrijskog alarma i dalje bili isključeni“.

Medicinska sestra se branila tako što je rekla da je zvuk isključila jer je zbunjivao druge pacijente koji su ga mešali sa zvonom na vratima. Takođe je utvrđeno da je tokom smene, koja je trajala 10 sati, samo jednom obišla pacijente. Ovo su pokazale sigurnosne kamere, kako pišu strani mediji.

Sa svojom porodicom je razgovarala 15 minuta pre nego što je srce pacijenta počelo da usporava, a poziv je trajao 66 minuta. Takođe je izjavila da nije obavestila drugo osoblje o stanju pacijenta jer nije dobra u čitanju EKG-a. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading