CNN DIGAO UZBUNU Američke PVO snage u problemu: Potrebni su nam psiholozi
Foto: EPA/EPA-EFE/Pawel Supernak POLAND OUT

- Preopterećeni smo poslom i sa nedovoljno ljudstva, - TV kanal citira anonimne više predstavnike američke vojske, koji su odgovorni za vazdušnu odbranu.

Prema CNN-u, među svim jedinicama američke vojske koje je angažovbao Pentagon da "zadrže protivnike, uključujući Severnu Koreju, Kinu, Iran i Rusiju", snage vazdušne odbrane su jedan od najopterećenijih rodova.

Američki general Dan Karbler, koji opisuje trenutnu situaciju u oblasti vazdušne odbrane, rekao je televizijskom kanalu da broj misija prelazi raspoložive kapacitete.

Pored toga, potražnja za specijalistima za mentalno zdravlje, koji su takođe uključeni u rad širom sveta, narasla je u silama vazduhoplovne odbrane za rešavanje "problematičnih nuspojava" u službi.

Među glavnim regionima prisustva vazduhoplovnih odbrambenih snaga su Evropa, gde je vojno osoblje učestvovao u obuci ukrajinske vojske, pacifičkoj regiji, u kojoj su države povećale vojnu prisutnost "da se pripreme za mogući budući sukob sa Kinom", a takođe i Bliski istok, uprkos smanjenju nivoa učešća Pentagona sa rastom vazdušnih odbrambenih kapaciteta Sjedinjenih Država.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading