Dritan i adžić
Foto: Printscreen/Foto: Vlada Crne Gore

„Organizacioni odbor je, na čelu sa zamenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, uputio poziv najvišim zvaničnicima Crne Gore da 11. jula 2023. godine prisustvuju komemoraciji i dženazi u Potočarima. Crna Gora je u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament. Crna Gora je, takođe, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna 2021. godine“, saopšteno je iz Vlade.

Kako napominju, Abazović je prihvatio  poziv da prisustvuje obeležavanju godišnjice tzv. genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i preneti poruku mira i saosećanja sa svim nevino stradalima.

„Svojim prisustvom delegacija Vlade Crne Gore će odati počast žrtvama genocida i tom prilikom ukazati na jasan stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 28. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore u obezbeđivanju trajnog mira na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi nikad više ponovili“, dodaju iz Vlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading