PRAVI AMERIČKI PSIHO SA LONG AJLENDA Njujorčane muči veliko pitanje nakon hapšenja osumnjičenog
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Njujorški arhitekta sa kancelarijom na Petoj aveniji na Menhetnu i oženjen otac dvoje dece osumnjičen je da je serijski ubica sa Long Ajlenda. Na tamošnjoj plaži Gilgo pronađeni su posmrtni ostaci jedanaest ljudi, a 59-godišnji Reks Hojerman optužen je da je ubio samo nekoliko njih, tri žene koje su se bavile prostitucijom. Čak su i Njujorčani koji su navikli na sve vrste zločina – šokirani.

Policija je tajno pratila Reks Hojermana još od prošle godine i u strahu da će ponovo udariti, sinoć ga je uhapsila.

„Reks Hojerman je demon među nama“, rekao je komesar policije okruga Safolk.

Njujorčani se sada pitaju zašto ubica ljudskih ostataka pronađenih 2010. nije ranije otkriven.

Komesar policije je rekao da je prošle godine formiran novi tim za istraživanje ovih ubistava, koji je brzo ušao u trag Hojermanu. U telefonskom pozivu policiji, jedna od žrtava opisala je automobil progonitelja kao osumnjičenog, nakon čega su uslijedili podaci o pozivima sa njegovih često odbačenih mobilnih telefona. Između ostalog, otkrili su da arhitektova supruga i deca nisu bili kod kuće u trenutku nestanka ubijenih žena, a prošle godine je to povezala genetska analiza komada pice koje je bacio u kantu za smeće na Menhetnu sa samolepljivom trakom na jednoj od ubijenih žena.

Nisu svi ljudski ostaci sa plaže Gilgo iz tog perioda povezani sa Hojermanom, jer se među njima nalazi dete sa majkom i nepoznati muškarac.

Kada je uhapšen osumnjičeni se u suzama izjasnio da nije kriv. Delo prenosi  da je njegov advokat rekao da dokazi nisu baš ubedljivi, piše Politika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading