NOVI ŠOK IZ CRNE GORE! Spajić dogovorio sinoć Vladu sa Demokratama i manjinama?!
Foto: Printscreen

Na sinošnjem sastanku Spajić je za svoju vladu obezbedio minimalnu podršku 41 poslanika u Skupštini.

Nakon što je obezbedio podršku Demokrata i manjina, Spajić će sutra uputiti mizernu ponudu koaliciji Za budućnost Crne Gore.

Dakle, Spajić će sutra obavestiti predstavnike ZBCG da je sa Demokratama i manjinama postigao dogovor o formiranju vlade i ponuditi im tri resora – prosvetu, turizam i sport, po principu uzmi ili ostavi.

Postignuti dogovor sa Demokratama i manjinama isključuje potredsednička mesta u Vladi i Skupštini za kadrove ZBCG, o čemu su pojedini mediji spekulisali prethodnih dana, što samo potvrđuje koliko su navodi istih istiniti i čemu su služili.

Ukoliko ZBCG odbije ovaj ponižavajući predlog PES-a, Demokrata i DPS-ovih partnera, Spajić će, kako saznaje Borba, ponuditi SNP-u jedan od ova tri rersora za podršku još dva poslanika u Skupštini. Na taj način bi mandatar ostvario svoj prvobitni naum da u Skupštini ima podršku od 41 do 43 poslanika.

Sve karte na sto

Umesto formiranja stabilne i dugoročne vlasti, Spajić sve „karte baca“ na formiranje Vlade koje će odlučujuće zavisiti od volje DPS-ovih satelita.

Podsetimo, jedan od lidera ZBCG Milan Knežević je danas saopštio da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ dosad nije dobila zvaničnu i konačnu ponudu za ulazak u Vladu od strane mandatara Milojka Spajića:

– Sve što se ovih dana pojavljivalo u medijima, a odnosilo se na navodne ponude upućene ZBCG obične su spekulacije i neutemeljene medijske konstrukcije. U nedavnom neformalnom razgovoru sa mandatarom Milojkom Spajićem zatražili smo od njega da nam saopšti svoj stav i konačnu ponudu o mogućem ulasku ZBCG u  Vladu i da taj svoj predlog učini javnim kako bi se izbjegla dalja medijska nagađanja i nezvanični izvori koji unose dodatnu konfuziju. Imajući u vidu da od nedjelje čekamo izjašnjenje mandatara Spajića, ovim javnim obraćanjem želimo eliminisati svaku vid navodne misterije oko formiranja Vlade, i jasno se odrediti pred građanima koji su nam ukazali povjerenje na junskim izborima – rekao je Knežević.

Viećemo, kako će se Spajićeva snishodljivost prema DPS-ovim partnerima i osiono ophođenje prema koaliciji ZBCG u pregovaračkom procesu odraziti na raspoloženje članstva unutar PES-a.

Jedno je sigurno rejting koji je Evropa sad dostigla na poslednjim parlamentarnim izborima ostaće im nedosanjan san u narednom periodu, što potvrđuju i poslednja istraživanja javnog mnjenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading