MUŠKARCIMA JE ULAZ OVDE STROGO ZABRANJEN Veruje se da je ova čudesna plaža u Ulcinju lekovita, evo koja legenda kruži o njoj (FOTO)
Foto: Shutterstock

CNN ju je svrstao među najlepše nudističke plaže sveta, a zanimljivo je da je rezervisana samo za žene. Od maja do oktobra muškarcima je zabranjen pristup, a žene iz svih krajeva sveta dolaze zbog njenog čudotvornog dejstva.

Kupanje na Ženskoj plaži preporučuje se kao deo terapije za lečenje steriliteta i ginekoloških, ali i kožnih oboljenja, te respiratornih problema… Tajna je upravo u izvorima lekovite sumporne vode koja se meša s morskom, piše Nova.

 

 

Lekovita svojstva vode u ovom delu su otkrivena u 20. veku – bogatstvo vodonik sulfida, koje zasićuje vodu sumpornim jedinjenjem zajedno sa jodom, pozitivno deluje na ženski reproduktivni sistem, a u sudaru zelenkaste sumporne vode i modrih morskih talasa stvaraju se i idealni mikro imakro molekuli pogodni za prirodnu aerosol terapiju. Voda je gušća na ovoj plaži, oseća se to i prilikom plivanja. Osim vode, lekovit je i vazduh začinjen mirisom borova, kao i mineralno blato, odlično za piling kože.

Naravno, i pre nego što je to dokazano, o ovoj čudesnoj plaži govorilo se među lokalcima – priča o Unuč Aliji i njegovoj ženi prenosi se kao jedna od omiljenih staroulcinjskih legendi.

Unuč Alija bio je moćni pirat iz Ulcinja. Bio je u braku sa Sultanetom, ženom koju je mnogo voleo, ali koja nikako nije mogla da zatrudni. Po starim običajima Alija je trebalo da ostavi ženu i nađe drugu, koja će mu podariti potomstvo. Međutim, nije mogao da zamisli da žive razdvojeni, da ona bude s drugim čovekom. U očaju je odlučio je da je ubije. Za svoj plan je rekao samo svojoj majci, rešen da to učini kad se vrati s predstojeće plovidbe.

 

 

Svekrva je mnogo volela svoju snaju i danima je tugovala, a onda joj se u snu joj se javio anđeo koji joj je rekao da odvede snaju da se kupa na mestu gde sumporna voda izvire u more. Tako su i uradile. Triput dnevno, 21 dan, Sultaneta se kupala u sumpornoj vodi pridržavajući se instrukcija koje je anđeo dao. Vrlo brzo posle toga ona i Alija dobili su dete, kaže legenda. Od tada mnoge žene koje imaju isti problem, koje ne mogu da zatrudne, dolaze na ovu plažu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading