droga
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Pokrenuta je istraga o smrti 88 ljudi u Velikoj Britaniji koji su kupovali supstance sa kanadskih veb stranica namenjenih osobama koje su sklone samoubistvu.

Kenet Lo (57) uhapšen je u maju i optužen u Ontariju po dve tačke: za savetovanje i pomaganje u samoubistvu.

Policajci su rekli da veruju da je kanadski državljanin „distribuirao i plasirao supstancu na mreži kako bi ciljao pojedince koji su skloni samopovređivanju.

Istraga je od tada proširena i sada je britanska Nacionalna agencija za kriminal otkrila da je identifikovala 232 osobe u Velikoj Britaniji koje su kupovale artikle sa kanadskih veb stranica u periodu od dve godine. Od toga je 88 umrlo.

Portparol je upozorio da se "u ovoj ranoj fazi" ne može potvrditi da je kupovina na veb stranici izazvala bilo koju smrt - ali je rekao da se svaki slučaj sada istražuje.

Regionalna policija u Ontariju saopštila je da je hemikalija koja se prodaje na internetu bila „bela, kristalna supstanca“ koja se ponekad koristi u preradi hrane koja može „smaniti nivo kiseonika, otežati disanje i dovesti do smrti“ ako se konzumira u većim količinama.

Izveštaji kažu da je Lo osumnjičen da je poslao 1.200 paketa na adrese u 40 zemalja, a policijske istrage su u toku i u SAD, Italiji, Australiji i Novom Zelandu, piše Sky News.

BONUS VIDEO


.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading