hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Irska nacija je u žalosti nakon što su tri 18-ogodišnje devojke poginule u užasnoj nesreći dok su se sinoć vozile na zabavu nakon polaganja maturskih ispita, piše The Sun.

Nikol Marfi, Zoi Kofi i Grejs MekSvini, sve stare 18 godina, ubijene su zajedno sa Gejsinim bratom Lukom (24), nakon što je automobil kojim su putovali udario u zid u Klonmelu, Tiperari.

Prijatelji, porodica, pa čak i premijer Leo Varadkar odali su počast tragično stradalim prijateljima, koji su ubijeni dok su Nikol, Grejs i Zoi odlazile u noćni izlazak da proslave svoje rezultate na dobijanju diplome.

Varadkar je rekao da je nacija u žalosti nakon tragedije - koja se dogodila samo nekoliko nedelja nakon što su Kia MekKan (17) i Dlava Mohamed (16) poginule u nesreći na putu za njihov Debs bal u Ko Monahenu.

Varadkar je rekao: "Za mlade živote, koji su tako puni mogućnosti, da budu prekinuti na ovaj način je zaista razorno i srceparajuće. Cela nacija ih žali."

Nacija tuguje

Načelnik Kieran Ruane u stanici Klonmel Garda rekao je da je scena nesreće sinoć bila "veoma teška".

On je pohvalio rad onih koji su prvi reagovali i rekao da je lokalna zajednica "šokirana i duboko ožalošćena".

Glavni policajac je potvrdio da će podrška biti data prijateljima tri tinejdžerke.

Načelnik Ruane je dodao: „Želim da odam priznanje i izrazim zahvalnost mojim kolegama u Gardi Siokane i drugim službama za hitne slučajeve koji su sinoć prisustvovali licu mesta.

„Scena je bila veoma teška, u veoma nepovoljnim vremenskim uslovima i profesionalizam koji su pokazali svi prvi reagovali i briga i poštovanje prema četvoro preminulih je bio primer."


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading