kupatilo
Foto: Alo/Foto: Pixabay

Policijski istražitelji se nadaju da će konačno moći da optuže osumnjičene koji su umešani u veliku krađu zlatnog toalet papira vrednog 5 miliona funti ukradenog iz palate Blenhajm.

Toalet od 18-karatnog zlata dizajniran kao deo izložbe italijanskog umetnika Mauricija Katelana.

I uprkos tome što su prošle četiri godine i policija je za to vreme uhapsila sedam osumnjičenih, istražitelji još uvek nisu zvanično optužili bilo koga u vezi sa provalom.


Međutim, policija je navodno sada poslala dosije tužiocima u kojima se povećavaju šanse za podnošenje optužbi, navodi Sun.

Na Krunskom tužilaštvu je da sada odluči da li će optužiti bilo koga od sedmorice osumnjičenih - šest muškaraca starosti od 36 do 68 godina i ženu od 38 godina - koji su prethodno uhapšeni.


Toalet papir je procenjen na 4,8 miliona funti i nazvan „Amerika“ od strane umetnika Mauricija Katelana, bio je postavljen u Gugenhajm muzeju u Njujorku 2016. godine i 100.000 ljudi je stajalo u redu da ga koristi.

Premešten je u Blenhajm i u odaju nasuprot sobe u kojoj je rođen Vinston Čerčil za Ketelanovu prvu samostalnu izložbu u Velikoj Britaniji posle više od 20 godina.

Govoreći u vreme krađe, umetnik katelan je rekao da se nada da je krađa bila šala i upitao „ko je toliko glup da ukrade toalet?  

Izvršni direktor palate Dominik Hare rekao je da se nada da će "besmisleni" čin krađe biti razotkriveni  i branio je  "sofisticirani bezbednosni sistem" palate u trenutku kada je papir nestao.

 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading