zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

Čuvar je nepovređen i pušten jutros, a vlasti su saopštile da je borba obuzdana jer se policija pojavila da opkoli zgradu.

Nije bilo nereda, a ostalo osoblje nije bilo u neposrednoj opasnosti, kažu zvaničnici zatvora. Odeljenje za javnu bezbednost Sent Luisa potvrdilo je da je popravni službenik pušten, ali nije dalo nikakve informacije o otmici ili da li je povređen.

Zakazana je popodnevna konferencija za novinare na kojoj će se razgovarati o napadu — poslednjem od nekoliko akata nasilja u zatvoru koji drži skoro 700 zatvorenika.

Izvor je rekao da su pritvorenici tražili picu i pileće pljeskavice u zamenu za povratak čuvara zbog pritužbi da ne dobijaju dovoljno tople hrane, ali za sada nema potvrde. Policija je zakazala konferenciju za novinare za popodne.

Detektivi su za St. Louis Post-Dispatch rekli da je policajac bio 70-godišnji muškarac koji nije imao oružje kada je uzet kao talac. Lekari su oko 8:30 izveli čoveka u uniformi stražara na nosilima. Novine su objavile da je bio pri svesti, ali da je izgledao iznemoglo.

Nije bilo jasno šta je podstaklo otmicu, ali zagovornici zatvorenika dugo su se žalili na uslove u zatvoru. To je bilo mesto tri pobune među zatvorenicima između kraja 2020. i početka 2021.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading