Pentagon objavio dokumenta o NLO
Foto: Alo/US Dept of Defence

Ovi insajderi imaju dugogodišnje veze sa vladinim agencijama koje mogu imati programe koji istražuju neidentifikovane vazdušne pojave (NLO). Tim uključuje 25-godišnjeg veterana Operativnog direktorata CIA-e, direktora programa Lockheed Martin za napredne sisteme u „Skunk Vorks“ i bivšeg zamenika pomoćnika ministra odbrane za obaveštajne poslove.

Danas je obeleženo zvanično pokretanje To The Stars Akademije umetnosti i nauke (TTS/AAS), inovativne korporacije za javnu korist koja će unaprediti istraživanje neobjašnjivih fenomena i razviti srodnu tehnologiju. Osnovala je tri sinergijske divizije: Nauku, Areoprostor i Zabavu. „Verujemo da postoje otkrića u našem dometu koja će revolucionisati ljudsko iskustvo“, kaže predsednik i izvršni direktor kompanije Tom DeLonge. Molimo pogledajte moju prethodnu priču, objavljenu juče, za pozadinu današnje objave koja je emitovana uživo i arhivirana na veb lokaciji kompanije.

Prema saopštenju TTS/AAS, članovi njegovog tima koji „decenijama rade u senci visoke tajnosti“ veruju da „postoji dovoljno verodostojnih dokaza o UAP-u koji dokazuje postojanje egzotičnih tehnologija koje bi mogle da revolucionišu ljudsko iskustvo“.

Ovo bi moglo predstavljati početak trenda ka novoj otvorenosti vlade SAD. Ovi ljudi znaju više od bilo koga od nas i u budućnosti će objavljivati važne podatke o UAP-u. Kao istraživačkom izveštaču sa dugogodišnjim interesovanjem za ovu temu, koji je u prošlosti radio sa nekoliko članova tima Akademije, pokazani su mi neki od ovih podataka na sastanku sa njima 4. oktobra.

Na tom četvorosatnom sastanku bio je Luis Eiizondo, koji je vodio važan program u Ministarstvu odbrane. Elizondo je viši obaveštajni oficir u karijeri čije iskustvo uključuje rad sa američkom vojskom, Ministarstvom odbrane, Nacionalnom izvršnom službom za kontraobaveštajnu službu i direktorom Nacionalne obaveštajne službe. Obavljao je funkciju direktora Specijalnog rukovodećeg štaba za nacionalne programe u Kancelariji sekretara za odbranu. On je takođe bivši direktor programa za istragu neidentifikovanih vazdušnih pretnji za Kancelariju ministra odbrane.

„Lue će kreirati partnerstva sa nekim veoma osetljivim mestima, kako bi zaštitili nas i tehnologiju koja je uključena, tako da možemo da postignemo za vas nesvakidašnje,“ rekao je DeLonge na današnjem događaju.

Lue [„nadimak“ za Luisa] je dao ostavku na funkciju u DOD-u bukvalno dan pre našeg susreta. Uspeo sam da proverim ko je on i koji su mu zadaci u Pentagonu. Dobio je najviše pohvale svojih pretpostavljenih. Rečeno mi je da se očekuje da će važni nepoverljivi podaci i dokumentacija biti objavljeni preko Akademijine on-line interesne zajednice (COI) u saradnji sa vladom SAD, koja će uskoro biti uspostavljena.

Pitao sam ga da li se ovi neidentifikovani predmeti smatraju pretnjom. „Nisu pokazivali otvoreno neprijateljstvo“, rekao je on. „Ali uvek se pretpostavlja da je nešto neobjašnjeno potencijalna pretnja sve dok ne budemo sigurni da nije. Sa vedrije strane, verujem da smo bliži nego ikada ranije u našem razumevanju kako to funkcioniše“, rekao mi je.

Na današnjem događaju, Elizondo je ovako objasnio svoj rad: „Navikao sam da budem uključen u bliske, nijansirane programe koji uključuju nacionalnu bezbednost. Ovo uključuje da budete specijalni agent za kontraobaveštajne poslove, službenik za slučajeve i obaveštajni praktičar. Međutim, daleko najzanimljiviji napor sa kojim sam se bavio bila je tema naprednih vazdušnih pretnji.

On je naveo da je vodio „osetljiv program za identifikaciju pretnji iz vazdušnog prostora koji se fokusira na neidentifikovane vazdušne tehnologije“. Njegov posao u TTS/AAS biće „da radi kao veza i sagovornik u prikupljanju ovih informacija za odeljenje nauke, što nam omogućava da prikupimo činjenice za analizu.“ Kako će se ovo uraditi? Jedan od načina je preko COI, koji će „obezbediti platformu za otkrivanje i triangulaciju događaja u realnom vremenu i omogućava dvosmernu komunikaciju između javnosti i našeg tima u vezi sa ovim informacijama“.

Kao rezultat njegovog položaja koji je skoro deceniju upravljao programom DOD-a, Lue je rekao: „Saznao sam da su fenomeni zaista stvarni.

Ukratko, manje od dve nedelje nakon što je napustio Pentagon, Luis Elizondo je potvrdio da su NLO stvarni; postoje i zvanično su dokumentovani. Može li se sada neko osporiti sa ovom činjenicom, s obzirom na to odakle ovaj čovek dolazi i šta zna?

Bivši visoki zvaničnik Ministarstva odbrane – koji je svoju funkciju napustio tek prošle nedelje – potvrdio je da postoji zvanični NLO program, odgovarajući na pitanje o kojem su mnogi raspravljali i spekulisali decenijama.

Veoma je važno shvatiti da Lue ne govori u ime DOD, pošto više nije zaposlen tamo; samostalno govori u okviru Akademije TTS.

Lue je takođe izjavio: „Takođe planiramo da obezbedimo nikada ranije objavljene snimke iz stvarnih sistema američke vlade... ne zamućene, amaterske fotografije, već prave podatke i stvarne video snimke.“ I još značajnije: „Pozivamo naše vladine kolege i prijatelje u Odbrani da redovno učestvuju sa svojim nalazima.

Drugi član tima, Stiven Džastis, iskusni vazduhoplovni inženjer, objasnio je da će koristiti naučna otkrića o putovanju UAP-a kroz svemir, demonstrirajući gotovo nezamislivu tehnologiju, da razvije tehnologiju koja može da promeni svet. Stiv se nedavno penzionisao kao programski direktor za napredne sisteme u Lockheed Martinu nakon tridesetjednogodišnje karijere u Skunk Vorks-u. „Kako se usuđujemo da mislimo da je fizika koju danas imamo sve što postoji“, rekao mi je u intervjuu pre nekoliko dana. Prilika ovde je, kako on to vidi, da „stane u budućnost i pogleda unazad.“

Stivov cilj je da sakupi ovu naprednu tehnologiju kako bi napravio vozilo koje će omogućiti skoro trenutno putovanje kroz zemlju, vazduh, okeane i svemir, projektovanjem strukture prostor-vremena. Takvo vozilo bi moglo i da pluta, kao nešto iz naučne fantastike. Stiv kaže da smo imali uvid u nauku koja bi ovo mogla učiniti mogućim. To nije izvan domena mogućnosti, ako postoje potrebni resursi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading