HOROR ISPOVEST HITLEROVE ROĐENE SESTRE Radio joj užasne stvari, a ona mu je sve oprostila
Profimedia

Adolf Hitler imao je mlađu sestru, Paulu Hitler, poznatiju kao Paula Vulf, inače, poslednje dete Alojze Hitler i njegove treće supruge Klare. Par Hitler je imao šestoro dece, ali su samo Adolf i Paula preživeli. Imali su u polusestru po ocu, Angelu.

Posle Drugog svetskog rata su se mnogi predstavljali kao rođaci Adolfa Hitlera, ali istina je bila da je samo Paula bila živa od cele njegove bliže familije. Prvi put je za medije govorila 1959. godine, kada je otkrila i kako je izgledalo njeno odrastanje pored Hitlera.

Ona je tada otkrila da je njen brat Adolf često bio šrtva nasilja svog oca, a da je kasnije, kao tinejdžer, on tukao nju, kao i da joj je jedno od najranijih sećanja na njega, upravo to kako je šamara kao osmogodišnju devojčicu.

Porodica Hitler je na batinanje dece gledala kao na nešto dobro, pa je čak i njena majka Klara verovala da je to što Adolf ponekad tuče Paulu ''dobro za njeno obrazovanje'', prenosi Listverse.

Inače, Paula Hitler je u Beču radila najpre kao sobarica, zatim kao sekretarica, a za to vreme nije imala kontakt sa bratom koji je u tom periodu živeo u Beču i pokušavao da uspe kao slikar.

Tridesetih godina prošlog veka su se ponovo sreli, kada je Paula bankrotirala, a brat Adolf joj pomogao da se izvuče iz dugova. Novac joj je slao sve do 1945. godine, kada je Hitler izvršio samoubistvo.

Najveći deo rata Paula je provela kao sekretarica u vojnoj bolnici pod lažnim prezimenom Vulf koje je preuzela na bratovljevo insistiranje. Istoričari tvrde da je on imao nisko mišljenje o sestri, te da ju je u jednom razgovoru sa saradnicima nazivao ''glupom guskom''.

Paula Hitler

Printscreen

 

 

Amerikanci su Paulu uhapsili nakon 1945. godine, ali je puštena jer nikada nije bila politički aktivna, niti član nacističke partije. Tokom ispitivanja je tvrdila da je brata videla samo dva puta tokom rata, kao i da ne može da veruje da je on odgovoran za sva zlodela koja mu se pripisuju. Naknadno je otkriveno da Paula nije bila nimalo naivna kao što se predstavljala. Naime, ruski istražitelji su otkrili da je  bila verena za nacističkog doktora Ervina Džekeliusa, odgovornog za smrt preko 4.000 ljudi u gasnim komorama.

Ervin je umro je u zatvoru, a ona je ostala na slobodi, seleći se iz jednog grada u drugi i živeći od pomoći preživelih članova SS-a i Hitlerovog unutrašnjeg kruga poverenika.

Neposredno pred svoju smrt, Paula je dala televizijski intervju i to je bilo njeno jedino javno pojavljivanje. Emisija je emitovana 1959. godine kao deo programa “Tyranny: The Years of Adolf Hitler” i Paula je u njoj uglavnom govorila o svom i bratovljevom detinjstvu odbijajući da odgovara na pitanja vezana za politiku.

– Kada smo se kao deca igrali moj brat Adolf je uvek bio vođa. Svi drugi su ga slušali. Valjda su instinktivno znali da je njegova volja jača od njihove – ispričala je tada Paula.

Umrla je 1960. godine kao poslednji član Hitlerove najbliže porodice.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading