Homs nakon raketnog napada
Foto: EPA/Ilustracija

Sirijski generalštab navodi "brojne žrtve" i "dobro poznate neprijatelje". Vođa pobune sirijskih plemena, šeik El Ekida pozvao na napade na sirijske i ruske ciljeve.

Dronovi koji su nosili eksploziv pogodili su mesto na kojem je održavana završna ceremonija školovanja novih sirijskih oficira, ali još uvek nije poznato ko je tačno organizovao ovaj napad.

Prema informacijama iz Homsa, u seriji eksplozija poginulo je više od 70 i ranjeno još 200 osoba, a dnevnik El Vatan je vest o napadu dronova ilustrovalo fotografijom krhotina turske letelice, koju su, ranije danas, Amerikanci oborili nedaleko od Tal Hajdara na severu zemlje.

"U napadu terorističkih dronova ubijeni su brojni vojnici i civili, uz desetine povređenih", saopštila je komanda sirijske vojske, navodeći da su počinioci "teroristi koje podržavaju dobro poznate strane sile".

Sirijski mediji javljaju da je napad usledio nedugo po završetku svečanosti, kada su visoki oficiri i zvaničnici sirijskog ministarstva odbrane već napustili Homs.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji je usledio svega 24 časa pošto je vođa pobunee lokalnih plemena, šeik El Ekida pozvao pristalice da pijačaju napade na sirijske i ruske snage širom zemlje.

Napad je usledio nekoliko sati nakon što je okončana zajednička vežba sirijskih i ruskih vazdušno-desantnih snaga, tokom kojih su padobranci, za nekoliko dana, izveli više od 1.500 skokova, javlja agencija Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading