Vanzemaljci
Foto: Printscreen/Printscreen

Minijaturne leševe je prošlog meseca u Meksiku predstavio Jaime Maussan, kontroverzni novinar koji je ranije odbacio tvrdnje o pronalaženju vanzemaljaca i tvrdnji da su vanzemaljci.

Ali ufolog Vil Galison - blizak prijatelj arheologa koji je prvi analizirao navodne 'vanzemaljce' - rekao je da veruje da su 'leševi' lutke stare 1.000 godina - ali ne misli da su prevara.

Rekao je da su možda napravljene od životinjskih ostataka pre milenijuma, verovatno u ritualne svrhe, sa glavama koje imaju 'izuzetnu sličnost' sa lobanjama alpake.

Galison - koji je nastupao sa Stingom, Barbrom Strejsend, Karli Sajmon i Čakom - video je mumije 2017. u Peruu mnogo pre Mosanovog predstavljanja, i otputovao je da ih vidi u početku jer je verovao da bi to mogli biti ostaci vanzemaljaca.

Vil Galison je prijatelj sa Tjerijem Žarminom, francuskim arheologom kome je navodno mumije dao pljačkaš grobnica (Nub TV)

Navodne 'vanzemaljce' pokazao je u Meksiku kontroverzni novinar Jaime Maussan

Galison je u dokumentarnom intervjuu za NLO TV emisiju Nub TV rekao da je dvaput posetio Peru i čak uzeo gips jedne od 'glava' mumije.

Rekao je: „Prijatelj sam sa francuskim arheologom Tjerijem Žarminom, koji je osoba koja se ne pominje onoliko koliko bi trebalo da bude.

„Ove mumije je primio 2016. od pljačkaša grobnica. Tijeri je bio veoma iznenađen i prilično uznemiren konferencijom za štampu Hajmea Mosana.’

Mausan je na konferenciji za novinare u septembru izjavio: „Ovo je prvi put da se vanzemaljski život predstavlja u takvom obliku i mislim da postoji jasna demonstracija da imamo posla sa neljudskim primercima koji nisu povezani ni sa jednom drugom vrstom u našoj sveta i da to može istražiti svaka naučna institucija. Nismo sami.'

Galison je rekao da sada više ne veruje da su mumije „sletele u letećem tanjiru“ – ali veruje da su napravljene davno, iz nepoznatih razloga.

Čini se da su mumije napravljene od mešavine životinjskih i ljudskih kostiju, kaže on.

U dokumentarcu je rekao: „Pronašli su jednu kost u ruci jedne od mumija koja očigledno nije bila organska kost koja se tamo nalazila. Dakle, postavlja se pitanje, da li je ostatak lažan?

U Mausanovom izlaganju, doktor je tvrdio da je magnetna rezonanca pokazala da su skeleti 'potpuni', ali većina naučnika je bila ubeđena da su ostaci prevara - s tim što se ispostavilo da su prethodni slični ostaci bili unakažene mumije prehispanske dece, ponekad kombinovane sa komadićima životinjskih delova.

„Moje razmišljanje se promenilo kada sam bio u kući prijatelja na selu, severno od Njujorka. I video sam lobanju jelena na kaminu i zadnji deo lobanje jelena je, po mom mišljenju, ličio na prednji deo ove lobanje i pomislio sam: „Oh vau“.'

Rekao je da postoji „izvanredna sličnost“ između glava navodnih vanzemaljaca i lobanja alpake.

Takođe je istakao da jaja u mumijama, za koje je Mausan istakao da dokazuju njihovo neljudsko poreklo, „izgledaju kao reptilska jaja“ – iako je manje jasno zašto su njihovi kreatori stavili jaja u tela.

U dokumentarcu kaže: „Očigledno je sastavljeno – pitanje je da li je sastavljeno 2015. da bi se prodalo Tijeriju ili je napravljeno pre 1.000 godina?

„Ne mislim da su leteli u tanjiru i sleteli na Zemlju nedavno, ili čak pre 1.000 godina, jer je CT pokazao još jednu stvar prema nekim od lekara koji su pregledali ove stvari: kosti nogu na ovim stvarima su bolovale od osteoporoze.'

Rekao je da je u početku bio „zaista uložen u to da te stvari budu stvarne“, i da je od tada video slične mumije u Peruu koje nisu toliko poznate.

On je i dalje radoznao zašto je kultura Inka pre 1.000 godina stvorila takva stvorenja - uključujući i to što je u njih stavljala jaja koja su se mogla videti samo rendgenskim zracima.

Kaže da se još uvek pita da li su mumije bile rekreacija nekog oblika bića sa kojim su se Inkani susreli.

Mark Kristofer Li, voditelj Nub TV-a, koji je intervjuisao Galison, rekao je: „Vil je bio u Peruu i pregledao mumije kao bliske prijatelje sa Tjerijem i o njima su razgovarali mnogo sati. Tijeri nije baš srećan zbog konferencije za štampu Haimea Mausana u Meksiku.

„Vil ih je ispitao i sugeriše da su ih Inkani možda naterali da poštuju – verovatno kao svoje bogove ili pretke – zašto ih praviti u toj slici?

„Aime Maussan, kao i pod istragom zbog iznošenja ovih artefakata iz Perua u Meksiko, ima ozloglašenu evidenciju lažnih tvrdnji itd.“

Mosan je rekao političarima da su čudni mali leševi, koji su bili izloženi u improvizovanim kovčezima obloženim satenom, pronađeni u gradu Kusko u Peruu 2017.

Mausan je takođe svedočio pod zakletvom da je skoro trećina njihove DNK bila „nepoznata“ i da primerci nisu bili deo „naše zemaljske evolucije“.

Lijeva TV emisija, Nub TV, meša muziku i paranormalne diskusije - i nedavno je otkrila da astronom sa Harvarda Avi Loeb veruje da bi vanzemaljci mogli da posete zemlju u obliku AI dronova i da bi mogli da osete 'srodnost' sa sistemima veštačke inteligencije na Zemlji.

Nub TV je inspirisan Misteriozni svet Artura Klarka 70-ih, rekao je Stil. „Volim da uzimam NLO i druge fenomene iz pomalo skeptičnog naučnog pristupa – ali gledajući ih otvorenog uma.

„Zato što sam muzičar, mi imamo tendenciju da to mešamo sa muzikom, pa je opisano kao mešavina Vejnovog sveta i Dosijea Iks!“

Nub TV je na Tubi i Aiozat.com, a intervju sa Galison će biti emitovan kasnije ovog meseca.

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading