Prodaje kosti slona iz Bosne
Foto: Printscreen/Printscreen

"Nemoj mi reći. To su skamenjeni ostaci jednoroga", našalio se vlasnik radnje Rik Harison, na šta mu je žena odgovorila: "Gledaš u kosti slona iz Bosne."

"Slon iz Bosne"

"Moja porodica ih ima mnogo godina. Nakon mnogih generacija, ja sam ih dobila", objasnila je, a Rik se uozbiljio i rekao kako zna da su do pre tri ili četiri hiljade godina postojale mnoge vrste slonova širom Evrope, prenosi Indeks.

 

 

"Ima smisla da su kosti iz Bosne jer su onde milionima godina živele različite vrste slonova", rekao je pa dodao: "Očito, ovde imamo zube, kljovu i fosilizirane kosti."

Kupio je kosti slona, ali u opisu ne piše Bosna

Žena je za njih tražila pet hiljada dolara, na šta je Rik odgovorio: "Nemam pojma da li je to dobra cena ili ne. Ovo bi moglo biti staro hiljadama ili milionima godina ili je lažno. Ne znam, ali, s druge strane, moj prijatelj Andre zna koliko ove stvari koštaju. On se bavi time. Idem da ga pronađem, ovde je negde. Brzo ću se vratiti."

Njegov prijatelj potvrdio je autentičnost i kosti slona sada se prodaju u slavnoj zalagaonici po ceni od 4804.95 evra. Međutim u opisu nije navedeno da su iz BiH, već da je reč o pretku slona koji potiče iz miocena, geološkog razdoblja koje je trajalo od oko 23.03 do 5.332 miliona godina pre Hrista, a živeo je na području Afrike, Evrope i Azije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading