Izrael
Foto: Alo/Printscreen

 

Do eksplozija je došlo u gradovima Taba, na granici sa Izraelom, i Niveibi, 70 kilometara dalje, rekla su dvojica egipatskih bezbednjaka za Rojters i dodali da se još uvek prikupljaju podaci.

Niko nije preuzeo odgovornost za raketiranje, ali egipatska stanica Al-Kahira njuz prenela je da je da projektil koji je pogodio Tabu verovatno povezan sa okršajima militanata Hamasa i Izraela oko Gaze, koja se nalazi na 220 kilometara udaljenosti.

Šest osoba je ranjeno u tom napadu, ali su oni pušteni iz bolnice, nakon što je pogođena medicinska ustanova u Tabi. Izraelska vojska je saošptila da je upoznata da se dogodio bezbednosni incident van granica Izraela. Taba i Niveiba se nalaze na Sinajskom poluostrvu i popularna su turistička mesta. Neimenovani bezbednosni izvor, koga je citirala Al Kahira, rekao je da Egipat ima pravo da uzvrati na napad i kaže da onog trenutka kada se utvrdi odakle su došli projektili, sve opcije su moguće. "Tajms of Izrael" navodi da je moguće da su projektili došli iz Jemena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading