Putin i Erdogan
Foto: Alo/Tanjug

- Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju, primite iskrene čestitke povodom stogodišnjice proglašenja Republike Turske. U proteklom veku Vaša zemlja je prebrodila mnoga iskušenja i postigla uspehe na ekonomskom, društvenom i drugim poljima koje priznaje ceo svet. Turska s pravom uživa visok prestiž na svetskoj sceni. Rusko-turski odnosi se razvijaju u duhu prijateljstva i dobrosusedstva – to je u potpunosti potvrdio naš nedavni susret u Sočiju - navodi se u čestitki.

Putin je izrazio uverenje da saradnja u različitim oblastima daje dobre rezultate, a veliki zajednički projekti se sistematski realizuju. Rusija i Turska uspešno koordiniraju napore u rešavanju pitanja regionalne i globalne agende, a zemlje će nastaviti da grade čitav niz veza za izgradnju pravednijeg svetskog poretka, naglasio je ruski lider.

- Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspeh, a svim vašim sugrađanima sreću i blagostanje - dodao je ruski predsednik.

Ove godine Republika Turska slavi stogodišnjicu. Prethodno je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio da je Turskoj potreban novi ustav, koji će biti ključ za dalji razvoj zemlje. Nastavlja se priprema nove verzije osnovnog zakona. Erdogan je napomenuo da je sadašnji turski ustav usvojen 1982. godine i da više ne odgovara izazovima našeg vremena, uprkos brojnim amandmanima.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Šta vi mislite, da li treba zabraniti mobilne telefone u školama? 🤔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #skole ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading