Hamas objavio snimak napada
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Reuters prenosi da je vojni portparol grupe Jahja Sari rekao da je ova operacija treća kojoj je meta Izrael, a da će ih još doći.

AFP prenosi da je visoki iranski diplomata Hosein Amir-Abdolahjan, dok je bio u Kataru, rekao da je "prirodno" da grupe koje podržava Teheran napadaju Izrael u svetlu njegovog rata protiv Hamasa, upozoravajući na šire prelivanje ako se ne postigne prekid vatre.

"Prirodno je da grupe otpora i pokreti ne ćute protiv svih ovih zločina. Oni neće čekati ničije savete, zato treba da iskoristimo poslednje političke prilike da zaustavimo rat", rekao je Hosein.

Podsetimo, Huti sada imaju možda najsofisticiraniji arsenal balističkih projektila i dronova među iranskim regionalnim saveznicima i zastupnicima, poznatim kao "Osovina otpora", prema analitičarima Bliskog istoka.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading