KINESKI ŠAMAR AMERIKANCIMA Gigant okreće leđa SAD
EPA/MARK R. CRISTINO

U potezu koji neki ocenjuju kao prekretnicu u svetu tehnologije, s obzriom na to je, usled političkih pritisaka SAD, u pitanju okretanje lokalnim rešenjima, Baidu je naručio 1.600 čipova od Huaweija.

U pitanju su čipovi iz serije Ascend 910B, a vrednost čitave porudžbine je oko 61 milion dolara, prenosi Gizmochina.

Na ovaj način, Baidu se sprema za budućnost u kojoj će, verovatno, morati da odustane u potpunosti od do sada nezamenjivih Nvidia AI čipova, koji ujedno predstavljaju i "zlatni standard" industrije.

Sama porudžbina nije tako velika ako se poredi sa onom koju Nvidia obično ispostavlja, ali je važna jer predstavlja prekretnicu u smislu toga da Kina polako pokušava da se preorijentiše na domaću proizvodnju gde god je to moguće.

Baidu do sada nije koristio Huawei AI čipove, ali to je trenutno najbolje što Kina može da ponudi. Ipak, ovo nije prva saradnja kada su ove dve kompanije u pitanju - od 2020. godine, oni rade zajedno kako bi Baidu AI platforme radila funkcionisale bez problema na Huawei uređajima.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading