NOVA NATO ČLANICA NAPRASNO SE OSILILA! Spremaju se da zadaju udarac Rusiji i to ne kriju!
Foto: Alo/Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Nemogućnost ulaska u Finsku mogla bi dovesti do masovne zaplene nekretnina u vlasništvu Rusa, tvrde ruski mediji.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova može da ograniči rad kontrolnih punktova na granici sa Rusijom do njihovog zatvaranja, izjavila je šefica resora Mari Rantanen.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova priprema predlog po kome će se granični prelazi zatvoriti ili ograničiti njihov rad. Sadašnja zakonska regulativa to dozvoljava", pojasnila je ministarka.

Rantanen je objasnila da bi vlasti Finske mogle da donesu takvu odluku zbog nekontrolisanog priliva izbeglica iz Somalije , Jemena , Sirije i drugih zemalja koje stižu iz Rusije. Prema njenim rečima, Helsinki i Moskva su razgovarali o ovom pitanju, ali nisu postigli „željeni rezultat“.

Premijer Peteri Orpo je kasnije najavio svoju spremnost da zatvori sve granične prelaze.

"Rusija je promenila svoje ponašanje i dozvoljava ovim ljudima (iz trećih zemalja) da prelaze granicu bez dokumenata. Zbog te promene je pokrenuto striktno praćenje i priprema. Sada sve zavisi od toga kako će se (događaji) razvijati. Ako je potrebno, možemo vrlo brzo da reagujemo. Želimo da garantujemo bezbednost granica Finske", rekao je šef vlade.

Кako su izvestili finski graničari, u poslednje vreme raste broj državljana afričkih i bliskoistočnih zemalja koji iz Rusije pristižu na granicu bez dokumenata i traže azil.

Nemogućnost ulaska u Finsku mogla bi dovesti do masovne zaplene nekretnina u vlasništvu Rusa. Tako finska vlada planira da zakonski dozvoli do 2027. da oduzme imovinu vlasnicima sa kojima se ne može kontaktirati ili koji kasne sa plaćanjem. Plaćanje računa i poreza postalo je gotovo nemoguće nakon pooštravanja ograničenja ulaska, a izuzetno je otežano i bankovno plaćanje iz Rusije pod sankcijama, piše Ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
asdfgh

15.11.2023 12:44

neka udje Ruska vojska i zastiti rusku imovinu, jel to hoce Finci? ahahahah