Tornado u SAD
Foto: Printscreen/Twitter

Očekuje se da će se olujni sistem sa srednjeg zapada do podneva pomeriti u regione srednjeg Atlantika i severoistoka, uzrokujući probleme na putu i ​​u vazduhu. Pored toga, očekuje se da će susnežica, sneg i grad padati u delovima unutrašnjosti severoistočne i severne Nove Engleske.

Na južnoj strani olujnog sistema obilna kiša i jaka grmljavina premeštaće se u delovima jugoistoka. Montgomeri i Mobil u Alabami i Pensakola na Floridi su najveći gradovi koji su pod visokim rizikom - u tim oblastima moguć je i tornado.

Glavni aerodromi pogođeni udarima vetra i kiše u utorak su bili Čikago O'Hare, Hartsfild-Džekson Atlanta i Šarlot Daglas u Severnoj Karolini, kao i aerodromi u Vašingtonu, Filadelfiji i Njujorku.

Mark Čenard, meteorolog iz NVS-a, rekao je da će se olujno nevreme završiti do Dana zahvalnosti, koji se u Americi obeležava u četvrtak. Od tada se prognozira malo snega za delove severne Nove Engleske i delove Montane, Vajominga i Ajdaha. U Njujorku su i gradske službe izdale upozorenja na obilne kiše i jak vetar.

Inače, Dan zahvalnosti je praznik kada mnogi Amerikanci putuju sa svojim porodicama. Šef Uprave za bezbednost saobraćaja David Pekoske rekao je ranije ove nedelje da se očekuje da će ova praznična sezona biti najprometnija ikada. 

Većina putnika za Dan zahvalnosti će se voziti da bi došli na tradicionalnu večeru sa porodicom, upravo zbog otkazanih letova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading