putin
Foto: Shutterstock

Na pitanje novinara da li će to biti glavna tema Putinove bliskoistočne turneje, Peskov je odgovorio da su takvi razgovori već vođeni u okviru grupe OPEK+, ali to pitanje je, kako je rekao uvek na dnevnom redu, prenosi Interfaks.

 Ove diskusije se vode u okviru formata OPEK+, ali, naravno, interakcija u ovoj oblasti je uvek na dnevnom redu - rekao je Peskov.

Do posete dolazi nakon što je organizacija zemalja izvoznica OPEK+ pristala prošlog četvrtka da dobrovoljno smanji globalno snabdevanje naftom za ukupno oko 2,2 miliona barela dnevno.

Putin će u Saudijskoj Arabiji, zemlji koja je najveći svetski izvoznik nafte, razgovarati sa saudijskim prestolonaslednikom princom Muhamedom bin Salmanom s kojim, kako prenosi portal SHOT, ima veoma dobre odnose.

Prestonica UAE Dubai, prvo odredište Putinovog putovanja na Bliski istok, postao je važan poslovni i trgovački centar za ruske naftne kompanije, uključujući i drugog najvećeg ruskog proizvođača kompaniju Lukoil, koja je zbog zapadnih sankcija uvedenih Rusiji, deo svojih poslovnih operacija preselila u Dubai.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading