ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SVET Roditelji su je ubili zbog časti, sada dobili kaznu
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Naveed Ali

Telo Saman Abas iskopano je u novembru prošle godine u napuštenoj seoskoj kući u blizini polja u severnoj Italiji, gde je njen otac radio, godinu i po nakon što je poslednji put viđena na privatnom snimku u blizini kako šeta s roditeljima.

Italijanski tužioci tvrdili su da ju je ubila njena porodica 1. maja 2021. jer je odbila zahtev da se uda za rođaka u svojoj domovini. Nekoliko dana nakon ubistva njeni roditelji su odleteli iz Milana u Pakistan.

Roditelji Šabar Abas i Nazia Šahin osuđeni su juče na doživotni zatvor, dok je ujak Daniš Hasnain osuđen na 14-godišnju zatvorsku kaznu.

Dvojica rođaka proglašena su nevinima i naređeno je da se puste iz zatvora. Šabar Abas, koji je izručen iz Pakistana u avgustu, pre izricanja presude je u suzama poručio kako je nevin. Njegovoj ženi suđeno je u odsutnosti, a veruje se da je trenutno u Pakistanu.

Prestala je da nosi maramu i izlazila s dečkom po svom izboru
Obdukcija je pokazala da je Saman imala slomljenu vratnu kost, što je verovatno uzrokovano gušenjem.

Nesrećna devojka je emigrirala kao tinejdžerka iz Pakistana u gradić Novelaru u severnoj italijanskoj regiji Emilia-Romanja. U Italiji je prestala da nosi maramu i počela da izlazi sa mladićem po svom izboru. U jednoj objavi na društvenim mrežama ona i njen dečko Pakistanac prikazani su kako se ljube na ulici u Bolonji.

Prema italijanskim istražiteljima, taj poljubac je razbesneo njene roditelje koji su želeli da se uda za rođaka u Pakistanu. Saman je navodno rekla dečku da se plaši za svoj život jer je odbila da se uda za starijeg muškarca u svojoj otadžbini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading