zmija
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/WPLG Local 10

Boljulio Aleria se vozio motociklom niz seoski put u gradu Antekera na Filipinima, kada mu je ogroman reptil skliznuo na put.

48-godišnjak je stao da ga pusti da prođe, ali umesto da nastavi, piton ga je napao. Zabio mu je očnjake u zglob i omotao ga oko struka pokušavajući da ga stegne.

 

 

U strahu za svoj život, Boljulio je slobodnom rukom uhvatio zmijinu glavu i ugrizao je za vrat, pre nego što je otkinuo kožu i komade mesa.

Na kraju, nakon mučnih 10 minuta, piton je bio savladan.

Osećajući vrtoglavicu od gubitka krvi, Boljulio je uspeo da dotetura do obližnje kuće, gde je neko pozvao hitnu pomoć.

Lečen je u bolnici i dozvoljeno mu je da ide kući uz antibiotike.

Obraćajući se lokalnim medijima, on je rekao: „Bio sam na svom motociklu i stao sam jer je bio na putu i ​​želeo sam da pređe. Ali bio sam iznenađen jer me je napao. Ugrizao me je za ruku i pustio sam motocikl. Onda mi se rep zamotao oko struka. Desilo se tako brzo. Mislio sam da ću umreti ako ne uzvratim. I mislio sam da mi je jedina šansa da mu pregrizem vrat da malo olabavi. Ugrizao sam ga dok mu se koža nije ogulila. A kada se koža oljuštila, ugrizao sam njeno meso. Tek tada je piton popustio. Već sam osećao vrtoglavicu jer sam izgubio toliko krvi".

Zubi reptila nekim čudom nisu probili nijednu važnu arteriju u njegovom zglobu.

Zmija je uobičajeno jelo na Filipinima, pa su u ostacima pitona uživali seljani, koji su je pekli na vatri. Mrežasti piton se nalazi širom jugoistočne Azije, gde žive u šumama, močvarama, kanalima, pa čak i u gradovima, gde nije neuobičajeno da ljudi naiđu na njih.

Ova vrsta je jedna od najvećih zmija na svetu i može da jede ljude, mačke, pse, ptice, pacove i druge zmije, prenosi britanski "Metro".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading