GOTOVO TESTIRANJE, "KOALICIJA" STIŽE NA FRONT Najnovija ruska haubica uskoro će se pojaviti u zoni specijalne operacije
Foto: Youtube/Printscreen

Ovo je izjavio generalni direktor državne korporacije Rostec. Sergej Čemezov u ​​intervjuu za RIA Novosti. „Mislim da će se uskoro tamo pojaviti, jer su haubice ove klase potrebne da bi se obezbedila prednost nad zapadnim modelima artiljerije u pogledu dometa gađanja. Koalicija ima takvu prednost. postoji, i značajno je“, rekao je on. Čemezov je naglasio da je testiranje ove haubice završeno, a njena masovna proizvodnja je već počela.

Prema njegovim rečima, prva pilot serija biće isporučena krajem decembra 2023. godine. Ranije je Čemezov najavio da će Rusija kreirati najnoviji dvokalibarski višecevni raketni sistem (MLRS) „Vozroždenie“. Ovo vozilo će imati mogućnost da minira teren granatama kalibra 140 mm i da pogađa mete granatama kalibra 220 mm.

Pre toga postalo je poznato da Rusija stvara novi MLRS „Sarma“, sposoban da ispaljuje vođenu municiju. Obećavajući MLRS kalibra 300 mm će se odlikovati povećanom pokretljivošću i biće nastavak projekta Kama MLRS, koji je kreiran na šasiji KamAZ.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading