Rat u Izraelu 2023
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Ona je puštena kući, a sada je u bolnoj ispovesti otkrila detalje onoga kroz šta je prošla dok je bila kidnapovana.

Mia je dala intervju izraelskom kanalu 13 i rekla je kako "želi dati pravu sliku o ljudima koji žive u Gazi, njihovim namerama i svemu što je doživela".

- Prošla sam Holokaust. Tamo su svi teroristi - rekla je Schem, i dodala da je u Gazi bila smeštena kod jedne porodice sa decom.

- To su porodici pod Hamasovim režimom, znate. Shvatila sam da sam bila kod porodice. Onda sam počela postavljati pitanja: "Zašto sam u porodičnoj kući, zašto su deca ovde...?- objašnjavala je Mia koja piored izraelskog ima i francusko državljanstvo.

Nakon što je u zatočeništvu provela 54 dana, a pre nego što je puštena, devojka je morala snimiti video poruku o svome boravku u Gazi, prenosi Daily Mail.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by מייה שם (@mia_schem)

 

- Ljudi su jako dobri, jako su ljubazni bili prema meni... hrana je bila dobra, ljubaznost isto. Sve je dobro - rekla je Izraelka, između ostaloga, u toj poruci.

Taj klip brzo se raširio svetom kao dokaz o tome kako Hamas tretira svoje taoce, ali devojka je sada rekla kako je sve slagala. Ona tvrdi da su je otmičari naterali da to kaže.

- 7. 10. ‘23. nikad neću zaboraviti. Bol i strah, teške slike, prijatelje koji se neće vratiti i one koje moramo spasiti. Još nismo pobedili, još ćemo zaplesati - napisala je Mia u opisu svoje fotografije na društvenoj mreži Instagram. 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading