KULMINIRAO SUKOB MILATOVIĆA I SPAJIĆA Pokret Evropa sad piše saopštenja protiv svog osnivača
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

Milatović je odbio da potpiše Zakon o izmeni i dopunama Zakona o privrednim društvima, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama, prenosi RT Balkan.

Za svaki zakon predsednik Crne Gore naveo je obrazloženje zbog čega je pojedini zakon potrebno doraditi.

Međutim, više je začudilo saopštenje Pokreta Evropa sad koje je usledilo nakon odluke Milatovića.

PES je Milatovića optužio da nepotpisivanjem zakona čuva stranu bivšem premijeru Dritanu Abazoviću i Odboru direktora Elektroprivrede koje je izabrala Abazovićeva vlada, kao i da time otvara put da na nameštenom konkursu izaberu novog izvršnog direktora u punom mandatu, a po meri bivšeg premijera. 

- Uvažavajući činjenicu da predsednik Crne Gore ulazi u meritum zakona nedavno usvojenih u Skupštini Crne Gore, moramo istaći da isti nisu problematični sa stanovišta ustavnosti, te da apsolutno odražavaju javni interes, a time ispunjavaju i sve preduslove da budu potpisani od strane predsednika, kako Ustav i propisuje - saopštio je PES, a preneo RT Balkan.

I ne samo to, stranka je svog potpredsednika Milatovića optužila da odlaganjem primene zakona ostavlja prostor za sumnju u politički motiv sa ciljem sabotiranja nove parlamentarne većine.

Dodaje se čak i pretnja, da će to prouzrokovati "štetu s kojom će javnost imati priliku da se upozna".

- Ne želeći da verujemo u te motive, uvereni u dobronamernost predsednika Crne Gore, možemo jedino zaključiti da se radi o slučajnom, ali neblagotvornom, neznanju - zaključuje se u nepotpisanom saopštenju PES-a.

Prema pisanju RT Balkan, ovakvo saopštenje samo je podgrejalo ranije sumnje da između predsednika PES-a Milojka Spajića i potpredsednika Jakovam Milatovića postoji veliko neslaganje.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading