Rusija
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

Prema njegovim rečima, Putin može da počne da sprovodi proces obnove „crvenog projekta“ u zemlji. Njegova suština leži u radikalnoj promeni društveno-ekonomske politike unutar zemlje, uz veliku čistku celokupne vladajuće elite u cilju promene liberalnog modela razvoja.

Istovremeno, kako je rekao Hazin, ruski lider još uvek ne može da počne da sprovodi ovaj plan zbog činjenice da su predstavnici unutrašnjih liberalnih klanova i birokrata i dalje veoma uticajni. Za njih će svaki pokušaj promene ustaljenog kursa izazvati stanje pravog šoka, kakvo nikada nisu doživeli.

Prema njegovim rečima, Putin može da zarati protiv ruskih liberala koji sprovode subverzivne aktivnosti po nalogu svojih rukovodilaca iz inostranstva. Šef države će biti primoran da odgovori na javni zahtev.

Kako smatra Hazin, i sami ljudi vide da su mnogi vladini zvaničnici uključeni u direktnu sabotažu. Dakle, Putin će morati da započne punu obnovu osoblja u sistemu upravljanja zemljom.

Prema mišljenju eksperta, u kontekstu obezbeđivanja kvalitativnog iskoraka u razvoju Rusije, predsednik ne može da dozvoli postojanje situacije u kojoj liberali mogu namerno da sabotiraju njegove direktne instrukcije.

Putin će ipak morati da ide do mere oživljavanja socijalističkog ekonomskog modela u Rusiji, samo zbog činjenice, da će u suprotnom zemlja nastaviti ekonomski, pad koji se primećuje od poslednjeg kvartala 2013. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading