Ciklon
Foto: Alo/Printscreen

Državna meteorološka služba saopštila je da se oluja kreće ka istoku brzinom od oko 18 kilometara na sat, ali je upozorila da i dalje postoje "rizici po životnu sredinu", navodeći da je od oluje najmanje jedna osoba stradala na Mauricijusu, a još jedna na susednom ostrvu Reunion, francuskoj prekomorskoj teritoriji, prenosi BBC.

Meteorološka služba Mauricijusa saopštila je da je upozorenje maksimalnog nivoa stupilo na snagu nakon što je oluja danas pogodila južnu obalu te zemlje sa vetrovima brzine od oko 90 kilometara na sat, zbog čega je više hiljada ljudi ostalo bez struje, a ulice u gradskim zonama su poplavljene.

"Više nema rizika od ciklonskih uslova iznad Mauricijusa, ali postoje drugi rizici po životnu sredinu", navodi se u saopštenju.

Građanima se savetuje da ostanu na bezbednim mestima i da ne izlaze na more ili šetaju duž obale, zbog mogućih olujnih talasa.

U ponedeljak je premijer Mauricijusa Pravind Kumar Jugnaut kritikovao Meteorološku službu zbog neadekvatnog odgovora na oluju i potvrdio da je direktor te službe podneo ostavku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading