RUSKI OPOZICIONAR UDARIO NA PUTINA "Njegova država će se jednog dana raspasti"
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

- Poligamisti su u našoj zemlji postali konzervativci. Članovi Komunističke partije Sovjetskog Saveza su sada pravoslavci. Vlasnici zlatnih pasoša i ofšor računa su sada agresivni patrioti - napisao je Navaljni.

Prebačen je u zatvor oko 60 kilometara severno od arktičkog kruga, u objavi na društvenim mrežama koju su omogućile njegove pristalice, prenosi Rojters.

- Slomiće se i pasti. Putinova država nije održiva. Jednog dana ćemo pogledati njegovo mesto i njega tamo neće biti - napisao je Navaljni, koji je krajem decembra prebačen u arktičku kažnjeničku koloniju "Polarni vuk" nakon što je njegova kumulativna kazna produžena na više od 30 godina zatvora.

Bivši advokat i najveći protivnik ruskog predsednika ranije je više puta upozoravao da je Putinova Rusija država kojom upravljaju "lopovi i zločinci", kao i da će jednog dana, doći do velikih promena putem revolta.

Sa druge strane, ruske vlasti odbacuju kritiku Navaljnog kao besmislicu i tvrde da su on i njegove pristalice ekstremisti koji zajedno sa američkom obaveštajnom agencijom CIA nameravaju da unesu razdor u Rusiji.

Moskovske vlasti takođe odbacuju tvrdnje Navaljnog da je ruska tajna policija pokušala da ga otruje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading