eksplozija vagona sa oružjem
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Posle napada izbio je požar tokom noći u izvozno orijentisanim jedinicama u gradu Tuapse, u jugozapadnom delu Krasnodarske pokrajine, ali su lokalni ruski zvaničnici rano jutros saopštili da je vatra ugašena.

"Vakumska jedinica je bila u plamenu. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava, niti povređenih", rekao je načelnik okruga Tuapse Sergej Bojko na Telegramu.

Od najvećeg ruskog proizvođača nafte nije bilo reagovanja. Rafineriju je, prema rečima ukrajinskog izvora, dronovima pogodila bezbednosna služba SBU, koja će , kako izvor dodaje, nastaviti da gađa objekte koji obezbeđuju gorivo za ruske vojnike.

"SBU udara duboko u Rusku Federaciju i nastavlja napade na objekte koji nisu samo važni za rusku privredu, već i na one koji obezbedjuju gorivo za neprijateljske trupe", rekao je ukrajinski izvor Rojtersu.

 

 

Nezvanični Telegram kanali preneli su slike požara, potvrdivši da su za napad na rafineriju odgovorni dronovi. Godišnji kapacitet pogođene fabrike je 12 miliona tona (240.000 barela dnevno), a u njoj se proizvode nafta, mazut, vakum benzin i dizel sa visokim sadržajem sumpora.

Njene zalihe uglavnom se koriste za snabdevanje Turske, Kine, Malezije i Singapura.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading