u Rusiji oboren avion 24. januara
Foto: Tanjug/Tanjug/Validated UGC video via AP

Prvi rezultati istražnih radnji pokazali su da je avion Il-76 oboren u Belgorodskoj oblasti bio napadnut protivvazdušnom raketom sa teritorije Ukrajine, javio je Ruski istražni komitet na svom Telegram kanalu.

- Sprovodi se kompleks istražnih radnji u cilju identifikacije lica iz redova oružanih formacija Ukrajine umešanih u izvršenje ovog terorističkog akta - navodi se u saopštenju.

Odeljenje je pokrenulo krivični postupak po članu „Teroristički napad“.

Ranije u četvrtak, predstavnik hitne službe rekao je za RIA Novosti da je na olupini palog Il-76 pronađeno stotine ulaznih rupa od udarnih elemenata ukrajinske rakete.

Pad Il-76

U sredu, 24. januara, Oružane snage Ukrajine oborile su iznad Belgorodske oblasti vojni transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. Na brodu je bilo i šest članova posade i tri vojna policajca; nijedan nije preživeo.

Ruska vojska je pre pada zabeležila lansiranje dve protivvazdušne rakete sa teritorije Harkovske oblasti.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da je kijevski režim znao za prevoz ukrajinskog vojnog osoblja za predstojeću razmenu, koja je trebalo da se održi kasnije tog dana na granici Belgorodske i Sumske oblasti, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading