Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

- Zato američki novinari žele da komuniciraju sa normalnim predsednikom, a ne sa medijumom - napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova: Američki novinari neće da komuniciraju sa Bajdenom - on razgovara sa mrtvima Američki novinari žele da komuniciraju sa normalnim predsednikom, a ne sa Džozefom Bajdenom koji razgovara sa mrtvima, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući najnoviju izjavu američkog predsednika da je 2021. godine razgovarao sa nemačkim kancelarom Helmutom Kolom, koji je preminuo 2017. "Zato američki novinari žele da komuniciraju sa normalnim predsednikom, a ne sa medijumom", napisala je Zaharova na Telegramu. Prethodno je Bajden, na predizbornom događaju u Las Vegasu, pomešao francuskog predsednika Emanuela Makrona s nekadašnjim liderom Francuske Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine. Bajden je napravio (novi) lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno nakon što je pobedio na izborima. Američki lider je rekao da je na njegovu izjavu "Amerika se vratila" reagovao "Miteran iz Nemačke", a potom se ispravio – "iz Francuske".

Prethodno je Bajden, na predizbornom događaju u Las Vegasu, pomešao francuskog predsednika Emanuela Makrona s nekadašnjim liderom Francuske Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine.

Bajden je napravio (novi) lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno nakon što je pobedio na izborima.

Američki lider je rekao da je na njegovu izjavu "Amerika se vratila" reagovao "Miteran iz Nemačke", a potom se ispravio – "iz Francuske".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading