putin i lavrov
Foto: EPA/EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

 Tako se šef ruske države detaljno zadržao na istoriji od pre 18 godina. To se dogodilo u Čečeniji, gde je otišao da lično čestita vojnicima Novu godinu. Tog dana, helikopter koji je prevozio Putina našao se pod ozbiljnom vatrom. Predsednikov život je bio na ivici smrti.

Vladimir Putin je pojasnio da mu se strašni incident dogodio 1. januara 2000. On je odleteo u čečenski grad Gudermes da vojnim licima Ujedinjene grupe federalnih snaga čestita glavni zimski praznik. Istovremeno, predsednik je planirao da nagradi one koji su se istakli.

„Tokom leta objavljeno je da specijalni avion ne može da sleti zbog lošeg vremena. Čulo se pucanje, a ja sam odlučio da je to zapravo vatromet, jer je bila Nova godina. A piloti kažu: „Kakav vatromet, pod vatrom smo“, rekao je Putin.

Zbog napete situacije odlučeno je da se pripremi rezervna opcija za prolazak vozilima. Ali čak i u ovom slučaju Putin je bio u stvarnoj opasnosti. Činjenica je da je nedaleko od automobila u kojem je putovao šef države eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava. Samo zahvaljujući srećnoj koincidenciji Vladimir Putin tada nije povređen. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading