BAJDENA BI OVO MOGLO DA KOŠTA IZBORA Demokrate u panici
Tanjug/Ap

Senator koji je želeo da ostane anoniman rekao je za The Hill da se o Bajdenovoj starosti ne razgovara čak ni na sastancima koje vodi lider većine u Senatu, Čak Šumer, iako neki privatno priznaju da je to jedna od njihovih najvećih briga uoči izbora zbog sumnji birača u Bajdenovu sposobnost da obavlja posao.

Iako demokratski senatori javno ignorišu problem, privatno priznaju da je to ozbiljan problem. Međutim, i dalje misle da Bajden može pobediti bivšeg predsednika Trampa 2024. godine, zbog čega ćute.

Senator Piter Velč (D-Vt.) izjavio je da "Bajden može pobediti" ali ga je podstakao da ne ignoriše zabrinutost birača u vezi sa svojim godinama. Treba da pokaže energiju i šta je budućnost, a ne samo da kritikuje Trampa.

Zabrinutost zbog Bajdenove starosti pojačana je izveštajem specijalnog savetnika Roberta Hura, ali demokratski senatori priznaju da je to veliki problem, posebno među mladim biračima koji se smatraju ključnim za Bajdenovu reizbor.

Navode da je već kasno da traže novog kandidata, s obzirom na to da su primarni izbori već počeli, a Super utorak je samo nekoliko nedelja daleko.

Senator je rekao da bi politički kalkulus mogao da se promeni samo ako Bajden doživi očigledni kognitivni ili zdravstveni pad u javnosti.

Senatorima se čini da potpredsednica Haris može zameniti Bajdena na listi ako odustane od trke leti ili na jesen, ali ne vide to kao obećavajuću opciju, s obzirom na njene niske rejtinge odobravanja.

Neki demokratski senatori vide Bajdenovu odluku da pauzira aplikacije za izvoz tečnog prirodnog gasa i izvršnu naredbu o sankcionisanju četiri izraelska naseljenika na Zapadnoj obali kao pametan potez za poboljšanje njegovog položaja među mladim biračima.

Demokratski zakonodavci koji su nedavno proveli vreme sa Bajdenom insistiraju da on ne liči na osobu opisanu u izveštaju specijalnog savetnika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading