OVO JE RUSKA PRETNJA AMERICI? Izvori izneli NEVEROVATNE TVRDNJE, od ovoga strahuje Pentagon
Foto: Russian Defence Ministry Press

Amerika ima obaveštajne podatke o "ozbiljnoj pretnji po nacionalnu bezbednost", koji su dostavljeni svim članovima Kongresa na pregled, a izvori navode da je pretnja povezana sa Rusijom.

Savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući rekao je da je još ranije zakazan sastanak sa čelnicima o ovom pitanju, a predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD, Majk Tarner pozvao je predsednika Džoa Bajdena da skine tajnost sa "svih informacija u vezi sa ovom pretnjom".

Do sada nije zvanično navedeno kakva je pretnja u pitanju, ali dva izvora za ABC News tvrde da je podaci govore da "Rusi hoće da lansiraju nuklearno oružje u svemir".

Kako se navodi, Rusi nemaju nameru da gađaju Zemlju, već oružje planiraju da upotrebe protiv satelita.

OVO JE RUSKA PRETNJA AMERICI? Izvori izneli NEVEROVATNE TVRDNJE, od ovoga strahuje Pentagon

 

 

"Veoma je zabrinjavajuće i veoma osetljivo pitanje", rekao je jedan izvor.

Iako nisu govorili direktno o temi, više članova Kongresa opisalo je ovo pitanje kao ozbiljno - ali ništa što bi trebalo da izazove uzbunu javnosti.

Džejka Salivana, savetnika za nacionalnu bezbednost, novinari su nekoliko puta pritiskali na brifingu u Beloj kući o zahtevu republikanske obaveštajne službe, ali je on odbio da konkretno kaže da li će se na sastanku u četvrtak razgovarati o toj prijavljenoj pretnji.

On je odbio i da pruži više detalja i rekao da "Amerikanci razumeju da postoje različite pretnje i izazovi u svetu sa kojima se nosimo svaki dan", kao što je terorizam.

"Uveren sam da predsednik Bajden, sa odlukama koje donosi će obezbediti sigurnost građanima SAD", rekao je Saliven.

Ruski izvori nisu se do sada oglasili povodom ovih tvrdnji.

(E.S./Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading