Delovi Rusije
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Između ostalog, to uključuje i položaj ruskih novinara u Nemačkoj, zbog čega je Rusija zapretila odmazdom.

- Pokušaji nemačkih vlasti da se suprotstave radu ruskih novinara dovešće do odmazde. Odmah želim da kažem da oni za to već znaju diplomatskim kanalima u Berlinu. Ako dotaknu ruske dopisnike i sprovedu svoje planove do kraja, onda ćemo uzvratiti naturom i nemački novinari će napustiti Rusiju - rekla je Zaharova.

Inače, nemački ambasador Aleksandar Lambsdorf pozvan je u ponedeljak da se javi Ministarstvu spoljnih poslova Rusije zbog audio-snimka koji je pušten u javnost, a na kojem nemački vojnici navodno razgovaraju o rušenju Krimskog mosta.

Posle razgovora sa Aleksandrom Lambsdorfom, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je zatražilo pojašnjenje od nemačkog ambasadora.

- Rusko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od ambasadora pojašnjenje u vezi sa diskusijom u razgovoru visokih nemačkih oficira o mogućnosti snabdevanja Kijeva raketama dugog dometa Taurus kao i o pružanju praktične pomoći Oružanim snagama Ukrajine u njihovom borbe protiv ciljeva u Rusiji - navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading